«

»

aug
11

Praktika Estonian Air’is tuludejuhtimise osakonnas

margred

Olen Estonian Air’is olnud tuludejuhtimise osakonnas praktikal kolmel suvel. Ma valisin oma praktikakohaks just Estonian Air’i sellepärast, et aastaid enne akadeemiasse õppima tulekut teadsin, et tahan tulevikus töötada lennufirmas. Kuigi lennufirmade olukord turul on hetkel üpriski keerukas, paelub just see osa lennundusest mind kõige rohkem.

Tuludejuhtimise osakonnas tegeletakse enamuselt nagu nimigi ütleb, kõige optimaalsema tulu saavutamisega oma teenust pakkudes. Töötajateks on seal osakonna juhataja, tuludejuhid, hinna- ja space’i spetsialist ning hinnamänedžer. Osa ülesandeid, mida osakonnas tehakse, on järgmised: liinide jälgimine, grupibroneeringute tegemine, broneeringute kontroll, erireisijate ja –pagasi lendudele kinnitamine, lennupiletite hindade muutmine, uuendamine, lisamine jne.

Ülesandeid, mis suvede jooksul teinud olen, on väga mitmeid. Konkreetset ametikohta praktikal mulle antud pole. Teen palju selliseid asju, mida saaks kiiresti õppida ja/või ülesanded, mis kannatavad võib-olla mingil määral vigade tegemist. Olen uuendanud raporteid, mis annavad kiire ülevaate lennuliinide seisust aastate, kuude ja nädalate lõikes. Samuti olen teinud hinnavõrdlusi konkurentidega ja uuendanud erinevaid hinnatabeleid. Hiljuti õppisin ka grupibroneeringute tegemist.

130405_estonian_air_ofis

Kaks kõige igapäevasemat ülesannet on mul olnud eripagasi ja –reisijate lendudele kinnitamine ning lendudele mitteilmunud reisijate edasilennupiletite tühistamine. Eripagasiks ja –reisijaks loetakse näiteks rattaid, suuski, muusikainstrumente, beebisid, pimedaid, alla 12. aastaseid lapsi jne. Nende kinnitamine lendudele on vajalik konkreetse lennu reisijate ja pagasi ülevaate saamiseks, kuna lennukitüüpidel on kindlad kaalumäärad ja erireisijate arvupiirangud. Lendudele mitteilmunud reisijate piletite tühistamine on vajalik seetõttu, et näha palju on reaalselt inimesi lendudel ning, et istekohad ei oleks blokeeritud mitteaktiivsete broneeringutega, mille lennufirma võiks uutele reisijatele müüa ja tulu teenida.

ES-AED-Estonian-Air-Embraer-ERJ-170_PlanespottersNet_282178

Vahel on ka minul mõtteist läbi käinud, et miks mitte hoopis puhata terve suvi nagu teised. Aga tegelikult olen iga praktika lõppedes ikkagi rahul, et tegin enda jaoks midagi asjalikku ja kasulikku. Noorematele lennundusettevõtte käitamise tudengitele tahaksin öelda, et kasutage iga võimalust, mis Teil on. Mida rohkem erialaseid praktikaid Te CV’sse saate, seda uhkem. Muidugi on olulised ka oskused, mis praktikal omandate, aga initsiatiiv on juba pool võitu.

Margred Kõima
AM

Permanent link to this article: http://propeller.eava.ee/2014/08/praktika-estonian-airis-tuludejuhtimise-osakonnas/

Lisa kommentaar

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>