«

»

aug
21

Panaviaticus praktikal olles saab näha ärilennunduse vaheldusrikast elu

Sõbraliku soovitusena kursavennalt, kes eelmisel aastal Panaviaticus praktikal oli, tekkis idee proovida järgi see huvitav ja salapärane „ops“ töö ning veeta mõned suvenädalad Panaviaticus. Niisattusingi suurepärase seltskonna ning alati üllatusi pakkuva töö keskele.

Panaviatic on ärilennundusega tegelev firma, mille lennukiparki kuulub 6 Learjet tüüpi äriklassi lennukit, mis on pidevas liikumises Euroopas ja Venemaal. Ops ehk perations Control Center on selle osa, kus tegeletakse otseselt lendude planeerimise ning vajaminevate dokumentide ettevalmistamisega. Töövaldkonda jääb kogu paberimajandus, mis eelneb lennuki õhkutõusule ning samuti lennu jälgimine ja jooksvate probleemide lahendamine.

Praktikal olles sain proovida kõiki selle mitmekülgse töö osi. Enamasti tegelesin kütuse ning maapealse teeninduse ehk handlingu tellimustega. Samuti tellisin slote, ülelennu- ning maandumislube, koostasin kaaluarvestusi ja lennuplaane. Vaheldust pakkuvate ülesannete hulka kuulusid näiteks meeskondadele hotellide broneerimine ning kohapealse transpordi tellimine.

Kuna töö sõltub otseselt reisijast, tuleb aeg-ajalt ette ootamatusi või kiireid muutusi. Näiteks oleme pidanud otsima reisijale sihtkohas tema soovil helikopterit, leidma rahvuspüha tõttu täis broneeritud linnas hotelli, tellima lennuväljade lahtiolekuaegade pikendusi või otsima üles ja teise Euroopa otsa tagastama kadumaläinud passi.

Aeg-ajalt on kiireid hetki, kus tuleb kõne või meil, et müüdud on uus lend ja see väljub kahe tunni pärast. Kuna lennuplaan tuleb esitada vähemalt tund enne väljumist, on järnev tund täis kibekiiret tööd. Samuti on olukordi, kus kõik ettevalmistused olemasoleva lennuga on juba tehtud ning lend oleks justkui valmis teele asuma, kuid siis tuleb teade, et klient muutis sihtkoha osas meelt või jääb lend üldse ära.

Sellised hetked muudavadki ops töö vaheldusrikkaks ja huvitavaks. Olen Panaviaticus veedetud ajaga muutunud enesekindlamaks ning tunnen, et ootamatused ei ole mitte takistuseks, vaid hoopis võimalusteks ning rikastavad igapäevast tööd. Meil on ütlemine, et kui hommikul on nimekirjas vaid üks-kaks lendu, siis võib olla kindel, et päev tuleb üle ootuste huvitav.

Mariliis Õun
ATS

Permanent link to this article: http://propeller.eava.ee/2014/08/panaviaticus-praktikal-olles-saab-naha-arilennunduse-vaheldusrikast-elu/

Lisa kommentaar

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>