«

»

okt
15

Space Expo näitus täies ilus

Nagu lubatud, käis Propeller oktoobri esimesel nädalal Tallinnas Space Expo rändnäitusel. Expo telk oli paigutatud Vabaduse platsile ning tekitas möödakäijates suurt huvi. Nii mõnigi, sealhulgas ka meie, julges telgi uksest sisse sinisesse maailma astuda.

Space Expo ümmarguse telgi sisustuse moodustasid mitmed arvutiekraanid, suur gloobus, sateliitide maketid ning giidiga videonurk. Iseseisvalt alustasime arvutiekraanidega tutvumist. Igal ekraanil oli 20 erinevat pilti, video- või tekstilõiku. Igaüks seotud erineva teemaga. Teemad varieerusid põllumajandusest ja kliimamuutustest kuni liiklusohutuse ning lennunduseni välja. Huvitavat leidus igaühele ning vaatamist jätkus tundideks.

Kui kõik videod vaadatud, võib asuda avastama telgi keskele paigutatud suurt gloobust. Sellele projekteeritud videopilt annab võimaluse varieerida nii gloobuse asendit kui ka “maakera” välimust. Samal ajal oli kuulda giidi selgitust meie galaktika ning selles sisalduvate tähtede ning päikesesüsteemide kohta.

Näituse parimaks küljeks oli selle integreeritus igapäevaellu. Tegemist ei olnud kosmosetehnikat või -teadust tutvustava keerulise väljapanekuga. Pigem demonstreeris Space Expo edukalt, kuidas kosmosetehnoloogia viib meid väikeste sammudega igapäevaelus edasi.

Mariliis Õun
Propelleri peatoimetaja

Permanent link to this article: http://propeller.eava.ee/2013/10/space-expo-naitus-taies-ilus/

Lisa kommentaar

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>